{ "type": "mediaitem", "identifier": "mediaitem_601383", "subtype": "wmammodularcontent_gkn_newsmediaitem", "title": "Paprikaconsumptie gemeten", "navtitle": "", "url": "/nl/groenkennisnet/nieuwsitem/Paprikaconsumptie-gemeten-1.htm", "language": "nl_NL", "sections": [ { "identifier": "pagesection_18334988", "title": "GKN Configuratie", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18334988&tsobjectid=18334988" }, { "identifier": "pagesection_18335139", "title": "GKN Menu", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18335139&tsobjectid=18335139" }, { "identifier": "pagesection_18334944", "title": "GKN Footer logo's", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18334944&tsobjectid=18334944" }, { "identifier": "pagesection_18334966", "title": "GKN Footer", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18334966&tsobjectid=18334966" }, { "identifier": "pagesection_18335177", "title": "GKN Footer legal", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18335177&tsobjectid=18335177" } ], "metadata" : { "id": 601383, "identifier": "mediaitem_601383", "contenttype": "wmammodularcontent_gkn_news", "contenttype_title": "contenttype_wmammodularcontent_gkn_news", "url": "/nl/groenkennisnet/nieuwsitem/Paprikaconsumptie-gemeten-1.htm", "title": "Paprikaconsumptie gemeten", "lead": "Van alle groenten is tomaat de meest gegeten en vaakst gegeten groente. Paprika wordt ook vaak gegeten, maar meestal als onderdeel van een warme maaltijd of salade. Dat blijkt uit de informatie van ruim 7500 gebruikers van de FoodProfiler app.", "leadimage": { "source": "https://api.groenkennisnet.nl/upload_mm/2/8/b/cid601383_agf.JPG", "width": 800, "height": 578, "focuspoint-x": -1, "focuspoint-y": -1, "alternative_text": "" }, "publication_date": "2020-04-11T07:00+02:00", "lastmodified_date": "2021-08-25T16:42+02:00", "expiration_date": "", "tags": [ "Dutch", "news", "gkn_home", "gkn_voeding", "gkn_etalage_kennisbank", "gkn_etalage_home", "GKN2IMPORT" ], "copyright": "", "external_id": "", "item_metadata": { "contentsubtype": "Nieuws", "theme": [ "gkn_etalage_kennisbank", "gkn_home", "gkn_etalage_home", "gkn_voeding" ], "keywords": [], "gkn_organization": { "title": "Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/nieuwsitem/Groen-Kennisnet-2.htm" }, "author": { "title": "Redactie Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/persoon/redactie-groen-kennisnet.htm" }, "contactperson": { "title": "Redactie Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/persoon/redactie-groen-kennisnet.htm" }, "link_extra_image": "", "subject_abstract": "", "target_audience_abstract": "", "region_abstract": "", "jumplinktext": "" } }, "contents": [ { "area": "main", "title": "Main", "elements": [ { "type": "text", "html": "

Omdat het meten van de voedselconsumptie in combinatie met consumentengedrag lastig is, hebben onderzoekers van Wageningen Economic Research de FoodProfiler app ontwikkeld. De app maakt het mogelijk om direct langdurige metingen te doen bij grote groepen consumenten. De app is in 2015 ontwikkeld en werd in 2017 ook geintroduceerd in België, Duitsland en Engeland.<\/p>

Tomaat<\/h2>

In 2019 waren er in totaal 7.594 gebruikers, waarvan 5.371 sinds 2017. Hiervan zijn 1.691 gebruikers Nederlands, 2.819 Duits, 1.561 Engels en 1.048 Belgisch. Van 476 gebruikers is het onbekend uit welk land zij komen. Uit de gegevens, die door de gebruikers van de app werden aangeleverd, is veel bruikbare informatie gekomen, melden Wageningse onderzoekers in een rapport. In verschillende factsheets wordt aandacht besteed aan die resultaten. In de factsheet Groenten- en paprikaconsumptie<\/a>, staat de groenteconsumptie centraal.<\/p>

Van alle groente is tomaat de meest gegeten en vaakst gegeten groente. Paprika staat op de vijfde plaats van vaakst gegeten groen, na tomaat, sla, komkommer en wortel. Maar in het lijstje meest gegeten groente valt paprika net buiten de top 10. In België, Duitsland, Nederland komen de lijstjes met vaakst gegeten groente redelijk overeen. In Engeland wijkt het menu wat af. De Britten eten wat vaker maïs, en witte bonen in tomatensaus.<\/p>

Paprika<\/h2>

Wat betreft paprika's zijn de rode paprika's het meest populair. Die paprika's worden vooral gegeten als onderdeel van een salade, samen met tomaat, komkommer, ui en sla. Daarnaast wordt paprik gegeten als onderdeel van een warme maaltijd. Hierin zijn kleine verschillen per land. In Duitsland wordt paprika net wat vaker gegeten als onderdeel van de salade, terwijl in Nederland en Engeland paprika vaker onderdeel van een warme maaltijd is. En in België wordt paprika vaker in combinatie met wortels gegeten. <\/p>" } , { "id": 18915616, "identifier": "element_18915616", "type": "text", "title": "Factsheet Groenten- en paprikaconsumptie", "url": "https://edepot.wur.nl/516613", "html": "" } , { "type": "text", "html": "

<\/p>

(Bron foto: Jan Nijman)<\/p>" } ] }, { "area": "sources", "title": "Bronnen", "elements": [ { "id": 18915620, "identifier": "element_18915620", "type": "list", "title": "Publicaties", "url": "", "items": [ { "item": " FoodProfiler: Groenten- en paprikaconsumptie<\/a> factsheet Wageningen University & Research 2020", "indentlevel": 0 }, { "item": "FoodProfiler Tomatenconsumptie<\/a>, factsheet Wageningen University & Research 2020", "indentlevel": 0 }, { "item": "FoodProfiler: verschillen tussen landen eetmomenten en personen<\/a>, factsheet Wageningen Economic Research 2019", "indentlevel": 0 }, { "item": "FoodProfiler groenten en fruit consumptie: voorbeelden van Wat, Wie, Wanneer & Waarom<\/a>, Factsheet Wageningen University & Research 2018", "indentlevel": 0 } ] } , { "id": 18915626, "identifier": "element_18915626", "type": "list", "title": "Links", "url": "", "items": [ { "item": "FoodProfiler - Consument<\/a>, Wageningen University & Research", "indentlevel": 0 }, { "item": "", "indentlevel": 0 } ] } , { "identifier": "element_18915630", "type": "contentitemslist", "title": "Relevante berichten", "mediaitems": [ { "identifier": "mediaitem_600506", "title": "Inzicht in voedselconsumptie met Foodprofiler app", "contenttype": "wmammodularcontent_gkn_news", "contenttype_title": "contenttype_wmammodularcontent_gkn_news", "link": { "type": "internal", "url": "/nl/groenkennisnet/nieuwsitem/Inzicht-in-voedselconsumptie-met-Foodprofiler-app-1.htm" }, "lead": "Meer dan 8000 mensen gebruiken de door Wageningen ontwikkelde Foodprofiler app. Zij krijgen zo inzage in hun eigen voedselconsumptiepatroon. En die app levert voor onderzoekers veel interessante informatie op.", "leadimage": { "source": "https://api.groenkennisnet.nl/upload_mm/3/f/3/cid600506_shutterstock_15604369_winkel_groente.jpg", "width": 800, "height": 533, "focuspoint-x": -1, "focuspoint-y": -1, "alternative_text": "" }, "publication_date": "2018-05-29T12:00+02:00", "lastmodified_date": "2021-08-25T14:59+02:00", "expiration_date": "", "keywords": [ "Dutch", "news", "gkn_home", "gkn_voeding", "gkn_etalage_kennisbank", "GKN2IMPORT" ], "item_metadata": { "contentsubtype": "Nieuws", "theme": [ "gkn_etalage_kennisbank", "gkn_home", "gkn_voeding" ], "keywords": [], "gkn_organization": { "title": "Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/nieuwsitem/Groen-Kennisnet-2.htm" }, "author": { "title": "Redactie Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/persoon/redactie-groen-kennisnet.htm" }, "contactperson": { "title": "Redactie Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/persoon/redactie-groen-kennisnet.htm" }, "link_extra_image": "", "subject_abstract": "", "target_audience_abstract": "", "region_abstract": "", "jumplinktext": "" } }, { "identifier": "mediaitem_599163", "title": "FoodProfiler App laat zien wat je eet", "contenttype": "wmammodularcontent_gkn_news", "contenttype_title": "contenttype_wmammodularcontent_gkn_news", "link": { "type": "internal", "url": "/nl/groenkennisnet/nieuwsitem/FoodProfiler-App-laat-zien-wat-je-eet-1.htm" }, "lead": "Wat voor type eter ben je? Kies je voor gezond of milieubewust? Hoeveel groente eet je? De app FoodProfiler geeft je inzicht in je eetpatroon. En de app levert waardevolle informatie op voor onderzoekers en beleidsmakers.", "leadimage": { "source": "https://api.groenkennisnet.nl/upload_mm/1/9/1/cid599163_foodprofiler_app.jpg", "width": 1920, "height": 1080, "focuspoint-x": -1, "focuspoint-y": -1, "alternative_text": "" }, "publication_date": "2016-08-26T12:00+02:00", "lastmodified_date": "2021-08-25T13:32+02:00", "expiration_date": "", "keywords": [ "Dutch", "news", "gkn_home", "gkn_voeding", "gkn_etalage_kennisbank", "gkn_etalage_home", "GKN2IMPORT" ], "item_metadata": { "contentsubtype": "Nieuws", "theme": [ "gkn_etalage_kennisbank", "gkn_home", "gkn_etalage_home", "gkn_voeding" ], "keywords": [], "gkn_organization": { "title": "Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/nieuwsitem/Groen-Kennisnet-2.htm" }, "author": { "title": "Redactie Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/persoon/redactie-groen-kennisnet.htm" }, "contactperson": { "title": "Redactie Groen Kennisnet", "url": "/nl/groenkennisnet/persoon/redactie-groen-kennisnet.htm" }, "link_extra_image": "", "subject_abstract": "", "target_audience_abstract": "", "region_abstract": "", "jumplinktext": "" } } ] } , { "type": "text", "html": "

<\/p>


<\/p>" } ] }, { "area": "related", "title": "Gerelateerd", "elements": [ ] }, { "area": "content3", "title": "Overig", "elements": [ ] } ] }