{ "type": "page", "identifier": "page_21589007", "title": "Columns & Blogs", "navtitle": "", "url": "/nl/groenkennisnet/columns-en-blogs.htm", "language": "nl_NL", "languages": [{ "id": 43, "value": "dutch", "locale": "nl_NL", "title": "Columns & Blogs", "url": "/nl/groenkennisnet/columns-en-blogs.htm" }], "metadata" : {"gkn_pagemetadata": { "page_type": { "id": "overview_page", "name": "Overzichtspagina" }, "headerimage": {"error": "no image selected"}, "startpaginalabel": {"id": ""}, "startpage_title": "", "shownavigation": false, "searchidentifier": "", "placeholderzoekbox": "", "lead": "" }} , "sections": [ { "identifier": "pagesection_18334988", "title": "GKN Configuratie", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18334988&tsobjectid=18334988" }, { "identifier": "pagesection_18335139", "title": "GKN Menu", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18335139&tsobjectid=18335139" }, { "identifier": "pagesection_18334944", "title": "GKN Footer logo's", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18334944&tsobjectid=18334944" }, { "identifier": "pagesection_18334966", "title": "GKN Footer", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18334966&tsobjectid=18334966" }, { "identifier": "pagesection_18335177", "title": "GKN Footer legal", "link": "/nl/groenkennisnet/paginasectie.htm?pagesectionid=18335177&tsobjectid=18335177" } ], "contents": [ { "area": "main", "title": "", "elements": [ { "identifier": "element_31147062", "type": "contentitemslist", "subtype": "normal", "title": "", "mediaitems": [ { "identifier": "mediaitem_684195", "title": "Onderzoek naar de ondergrondse taal van planten", "contenttype": "wmammodularcontent_gkn_other", "contenttype_title": "contenttype_wmammodularcontent_gkn_other", "link": { "type": "internal", "url": "/nl/groenkennisnet/item/ondergrondse-taal-van-planten.htm" }, "lead": "Vroeger dacht men dat de bodem een bak voedingsstoffen was, waar plantenwortels van slurpten als waren het de rietjes van de plant. Niets is minder waar: bodems zitten vol met een gigantische diversiteit aan micro-organismen die de beschikbaarheid van voedingsstoffen bepalen. Bovendien zijn plantenwortels actief in het verwerven van die voedingsstoffen: door samen te werken met die micro-organismen, maar ook door diverse chemische stoffen uit te scheiden, zogenaamde wortelexudaten.\n